Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab z serem pleśniowym i gruszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Szybkie proste i pyszne. Kotlety schabowe zapiekane z serem pleśniowym i gruszką. Polecam.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
ser pleśniowy 50 gramów
gruszka 1 sztuka
orzechy nerkowca 1 garść
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Porada

Danie świetnie smakuje w towarzystwie puree z ziemniaka i selera. Czas pieczenia zależy od grubości kotletów. Ja swoje kotlety przed smażeniem delikatnie rozbiłam dłonią.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z serem pleśniowym i gruszką

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Gruszkę myjemy, osuszamy i przecinamy na pół, wycinamy gniazdo i kroimy w plastry.
Schab oprósz delikatnie solą i pieprzem.
Obsmaż z obu stron na średnim ogniu (ok. 4 minuty).

Kotleciki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na każdym kotleciku układamy po kawałku gruszki, posypujemy serem i orzechami.

Tak przygotowany schab wkładamy do piekarnika na 10-15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy pietruszką.

SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak