Przepis i sposób przygotowania na: Schab z suszonymi śliwkami pieczony w folii
Kroki postępowania
Ostrym długim nożem zrobić nacięcie wzdłuż, przez środek mięsa, aż na wylot. Najwygodniej zrobić to po kawałku z obu stron.
Do wnętrza mięsa włożyć tyle śliwek suszonych, ile tylko się zmieści.
Nafaszerowany kawałek schabu natrzeć olejem, a następnie obsypać przyprawami. Włożyć do odpowiedniej folii termicznej, zgrzać próżniowo. Włożyć na dobę do lodówki.
![Krok 1 - Schab z suszonymi śliwkami pieczony w folii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-z-suszonymi-sliwkami-pieczony-w-folii1-2.jpg)
![Krok 2 - Schab z suszonymi śliwkami pieczony w folii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-z-suszonymi-sliwkami-pieczony-w-folii2-2.jpg)
![Krok 3 - Schab z suszonymi śliwkami pieczony w folii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-z-suszonymi-sliwkami-pieczony-w-folii3-2.jpg)
Następnie pokroić w plastry grubości 2-3 cm i podawać jako dodatek do obiadu. Zgromadzony w woreczku sos wykorzystać do polania całości.
![Krok 4 - Schab z suszonymi śliwkami pieczony w folii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-z-suszonymi-sliwkami-pieczony-w-folii4-2.jpg)