Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
śliwki suszone 20 dag
olej
czosnek 2-3
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Umyty i osuszony schab należy nadziać śliwkami. Ja robię to w ten sposób, że
przebijam schab na wylot nożem, a następnie w tak powstały otwór wbijam trzonek od drewnianej łyżki.
Następnie wpycham śliwki i przesuwam je dalej właśnie trzonkiem od łyżki. Tak przygotowany schab, należy lekko nasmarować oliwą,
posolić, popieprzyć i obsypać przyprawą. Odkładamy je do lodówki na dwie godziny, aby się zamarynowało.
Układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Mięso pieczemy około półtorej godziny.
Studzimy i można zajadać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2014 19:59
Warto tak robić.
Beata61 23.01.2013 21:27
bardzo lubię
gosia561 23.01.2013 19:50
dobry na elegancki obiad
Magda24 23.01.2013 19:38
pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak