Przepis i sposób przygotowania na: Serduszkowe oponki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Serduszkowe oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serduszkowe-oponki1-2.jpg)
![Krok 2 - Serduszkowe oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serduszkowe-oponki4-2.jpg)
![Krok 3 - Serduszkowe oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serduszkowe-oponki3-2.jpg)
![Krok 4 - Serduszkowe oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serduszkowe-oponki2-2.jpg)
![Krok 5 - Serduszkowe oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serduszkowe-oponki0-2.jpg)
mąka pszenna | 400 g |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier | 100 g |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
laska waniliowa Prymat | |
twaróg | 250g |
olej | 7 łyżek |
mleko | 7 łyżek |
cukier puder | do posypania |
spirytus | 2 łyżki |
smalec | (do pieczenia) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: