Przepis i sposób przygotowania na: sernik
Składniki na ciasto zagnieść i wyłożyć nim formę, wylać na wierzch masę, piec w 180 stopniach przez około 1 godzinę
ser | 1,5 kg |
cukier | 400 g |
margaryna | kostka |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
budyń | 3 łyżki |
jaja | 5 szt |
cukier waniliowy | opakowanie |
mleko gorące | 1/2 szklanki |
rodzynki | 100 g |
Na ciasto: | |
mąka | 200 g |
cukier | 100 g |
margaryna | 100 g |
jajko | 1 szt |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: