Przepis i sposób przygotowania na: sernik advokatowy na wiśniowym spodzie
Herbatniki pokruszyć, zmieszać z roztopionym masłem, dodać kakao, konfiturę i opcjonalnie nalewkę. Wymieszać całość i taką masę przełożyć na dno tortownicy (26cm)wyłożonej papierem do pieczenia.
MASA
Twaróg zmiksować z cukrem, dodawać po jajku, następnie dodać masę o smaku advokatowym i śmietanę. Zmiksować dokładnie. Na sam koniec zetrzeć skórkę z pomarańczy i dodać namoczone wcześniej rodzynki. Masę przekładamy do tortownicy, pieczemy w temp. 170C przez 1h15min. Studzimy w uchylonym piekarniku.
Dekorujemy cukrem pudrem lub podgrzaną masą advokatową z kilkoma łyżeczkami mleka(3-4)i posypujemy podprażonymi płatkami migdałowymi lub cukrem perlistym.