Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bananowy z galaretką truskawkową
Kroki postępowania
Zmiksowałam jaja z ksylitolem ( masy będzie sporo więc weźcie głęboką miskę).
Dodajemy partiami ser z wiaderka ( miksujemy na średnich obrotach ).
Dodajemy mleko i olej.
Na końcu dodajemy budynie bananowe ( miksujemy nadal na najmniejszych obrotach).
Do blaszki prostokątnej na dno układamy petitki .
![Krok 1 - Sernik bananowy z galaretką truskawkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-bananowy-z-galaretka-truskawkowa1-2.jpg)
Po upieczeniu i wystudzeniu rozrabiamy galaretkę arbuzową w 600 l wody gotowanej i zostawiamy do lekkiego stężenia .
Kiedy nam zaczyna lekko tężeć galaretka przelewamy na sernik.
Wkładamy sernik z galaretką do lodówki i niech sobie zastyga.
Sernik jest najlepszy na następny dzień .
![Krok 2 - Sernik bananowy z galaretką truskawkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-bananowy-z-galaretka-truskawkowa2-2.jpg)
Kiedy nam zaczyna lekko tężeć galaretka przelewamy na sernik.
Wkładamy sernik z galaretką do lodówki i niech sobie zastyga.
Sernik jest najlepszy na następny dzień .
![Krok 3 - Sernik bananowy z galaretką truskawkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-bananowy-z-galaretka-truskawkowa3-2.jpg)