Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SERNIK BIAŁO-CZARNY

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 gram
cukier 6 łyżek
cukier wanilinowy 1 szt
masło 200 gram
kakao 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyzki
ser biały 1000 gram
cukier 1,5 szkl
masło stopione 4 łyzki
jaja 5 szt
budyń śmietankowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK BIAŁO-CZARNY

Ciasto(składniki do sera) zagniatamy, dzielimy na 2 części, chowamy do zamrażalnika. Ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy zmielony ser, tłuszcz, budyń. Dokładnie mieszamy. Ubijamy białka i delikatnie łączymy z masą serową. Połowę ciasta wykładamy na blachę, wylewamy ser. Na wierzchu trzemy drugą cześć ciasta. Pieczemy ok.70 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 21.11.2012 10:46
Moja mam często taki robi, lubię ten smak.
Barbara/zuza22_85 21.11.2012 10:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak