Przepis i sposób przygotowania na: Sernik czekoladowy
Ciasto :
1/2 margaryny stopić i ostudzić .
1 i 1/2 szklanki mąki,1/2 szklanki cukru pudru, proszek do pieczenia i 3 łyżki kakao wsypać do miski, wlać margarynę, wyrobić gładkie ciasto.
Ciasto podzielić na 2 części . 1/3 ciasta wkładamy do zamrażarki na 30 min. Okrągłą blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą, następnie wyłożyć część ciasta.
Masa serowa :
jajka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać twaróg i budyń, wlać ciepłe mleko, dokładnie zmiksować. Masę wyłożyć na ciasto. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Na masę serową ścieramy zamrożone ciasto na tarce o grubych oczkach.
Piec ok. 70 - 80 min.