Przepis i sposób przygotowania na: Sernik czekoladowy
Kroki postępowania
Ciasteczka utłuc, następnie dodać roztopione masło z miodem. Wymieszać i wyłożyć dno tortownicy.
![Krok 1 - Sernik czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy49-2.jpg)
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dołożyć twaróg. Nie przerywając ucierania, dodawać kolejno mąkę ziemniaczaną i skórkę pomarańczy.
Delikatnie wymieszać.
![Krok 2 - Sernik czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy50-2.jpg)
Czekoladę roztopić na parze z dodatkiem 2 łyżek wody. Zmieszać z odlanym serem.
![Krok 3 - Sernik czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy51-2.jpg)
Piec w temp. 180 stopni ok 60 min.
Można udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową.
![Krok 4 - Sernik czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy52-2.jpg)