Przepis i sposób przygotowania na: Sernik czeski
Ser: utrzeć 0,75 kg sera, masło (lub margaryna), 3 żółtka, 1 szklanka cukru; dodać bakalie i budyń śmietankowy. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 1 godzinę. Można polać roztopiona czekoladą.
jajko | 5 sztuka |
mąka | 2 szklanka |
cukier | 1,5 szklanka |
mleko | 1 szklanka |
oliwa | 0,5 szklanka |
dżem śliwkowy | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
ser biały | 0,75 kg |
masło | 0,5 kostka |
bakalie | 1 opakowanie |
budyń śmietankowy | 1 łyżka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: