Przepis i sposób przygotowania na: Sernik dyniowo-kokosowy
Kroki postępowania
Twaróg wymieszać z mascarpone i mleczkiem kokosowym.
![Krok 1 - Sernik dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowo-kokosowy1-2.jpg)
Dodać wiórki kokosowe i kaszę mannę. Wymieszać i odstawić na 30 minut.
![Krok 2 - Sernik dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowo-kokosowy2-2.jpg)
Po tym czasie dodać puree z dyni i cukier, zmiksować.
![Krok 3 - Sernik dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowo-kokosowy3-2.jpg)
Wbić całe jajka i zmiksować krótko aby nie napowietrzyć masy serowej.
![Krok 4 - Sernik dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowo-kokosowy4-2.jpg)
Masę przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 10 minut, zmniejszyć do 130 stopni i piec 60 minut.
![Krok 5 - Sernik dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowo-kokosowy5-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowo-kokosowy6-2.jpg)