Przepis i sposób przygotowania na: sernik II
Kroki postępowania
1 kg ser w wiaderku,
1 szklanka cukier,
5 sztuk jaja,
szczypta Sól,
2 sztuki budyń śmietankowy,
1 sztuka cukier waniliowy,
200 gram masło
do miski wkładamy ser z wiaderka, cukier,Dodajemy rodzynki, ja masło starłam na tarce gdyż było twarde.Dodajemy cukier, cukier waniliowy, budnie, żółtka jaj. Mieszamy. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę.Dodajemy do masy białka i delikatnie mieszamy aby piana nasza połaczyła się z masą. Gotowe:)
3 szklanki mąka,
1 łyżka margaryna,
1 szt cukier waniliowy,
2 łyzki proszek do pieczenia,
3 sztuki jajko,
1 szklanka cukier
Wymienoone skladniki łączymy ze sobą,dobrze ciasto wyrabiamy. Dzielimy na 2 czesci. Jedna idzie na spód ciasta, druga na górę. Obie częsci wałkujemy To ciasto na smalcu jet bardziej kruche. Mi bardziej smakuje.
WYkładamy masę na pierwszą część ciasta, wyłożoną papierem i posypaną bułką, następnie wykładamy cząstki pomarańcza. Przykrywamy druą częścią i nakłuwamy widelcem.