Przepis i sposób przygotowania na: sernik Isaura
Do garnka wrzucić: margarynę, cukier, cukier waniliowy, wodę i kakao. Rozpuścić na wolnym ogniu i pogotować 5 minut. Odstawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie chłodna dodać 4 żółtka (białek nie wyrzucać!!!). Połączyć. Odlać 1/3 szklanki masy. Posłuży jako polewa. Do pozostałej dodać: mąkę, proszek do pieczenia, a na koniec delikatnie wmieszać pianę z 4 białek. Do wyłożonej papierem formy wlać ciasto.
W misce utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać jaja. Na koniec włożyć ser. Utrzeć na jednolitą masę.
Masę serową wyłożyć na cisto kakaowe, przemieszać delikatnie widelcem (wtedy wyjdą fajne wzorki).
Ciasto piec około godziny w temp. 180-200 stopni.
Ciepłe wyjąć z formy (tak, żeby leżało na tacy serem do dołu). Polać pozostawioną masą. Dowolnie udekorować.
SMACZNEGO!!