Przepis i sposób przygotowania na: Sernik jagodowy Zewy
Kroki postępowania
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wysmarować cienko margaryną i wyłożyć biszkoptami ( wyłożyć dwie warstwy ).
![Krok 1 - Sernik jagodowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-jagodowy-zewy1-2.jpg)
Żółtka jajek utrzeć z cukrem do białości potem dodać budyń, jogurt i wymieszać.
Następnie porcjami dodawać ser i wszystko połączyć.
![Krok 2 - Sernik jagodowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-jagodowy-zewy2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik jagodowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-jagodowy-zewy3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik jagodowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-jagodowy-zewy4-2.jpg)
Formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 minut.
Potem zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec jeszcze 25-30 minut w zależności od piekarnika.
![Krok 5 - Sernik jagodowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-jagodowy-zewy5-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik jagodowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-jagodowy-zewy6-2.jpg)