Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kawowo-migdałowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik kawowo-migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kawowo-migdalowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik kawowo-migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kawowo-migdalowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik kawowo-migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kawowo-migdalowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik kawowo-migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kawowo-migdalowy4-2.jpg)
Jeśli masa jest jasna, można dodać nieco gorzkiego kakao.
![Krok 5 - Sernik kawowo-migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kawowo-migdalowy5-2.jpg)
Można na dnie piekarnika ustawić drugą blachę z zimną wodą, wtedy sernik będzie delikatniejszy.
![Krok 6 - Sernik kawowo-migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kawowo-migdalowy6-2.jpg)
zmielony twaróg | 1 kg |
jajko | 4 duże |
cukier puder | pełna szkl. |
masło | 75 g |
mleko migdałowe | 500 ml |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżki |
kawa zbożowa | 2 łyżki |
budyń czekoladowy | 2 op. |
grysik | ryżowy 3 łyżki |
migdały zmielone | 100 g |
biszkopty okrągłe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: