Przepis i sposób przygotowania na: Sernik malinowy z maślanką i białkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-malinowy-z-maslanka-i-bialkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-malinowy-z-maslanka-i-bialkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-malinowy-z-maslanka-i-bialkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-malinowy-z-maslanka-i-bialkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-malinowy-z-maslanka-i-bialkami5-2.jpg)
Piec ok.60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 165-170*C.
Ostudzić i schłodzić przed podaniem.
![Krok 6 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-malinowy-z-maslanka-i-bialkami6-2.jpg)
twaróg | tłusty 450 |
serek wiejski | 250 g |
białko | 1 szkl. |
maślanka | gęsta 2 szkl. |
cukier kryształ | 1 szkl. |
olej roślinny | 75 ml |
kisiel malinowy | 2 op. |
biszkopty okrągłe | 1 op. |
kasza manna | 1/2 szkl. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: