Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkopcie z nutą czekolady
Kroki postępowania
Jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek.
Miksujemy na najniższych obrotach.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy 25 minut.
Śmietanę łączymy z kakao, cukrem, margaryną.
Podgrzewamy ciągle mieszając na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się margaryny.
1/3 częścią polewy robimy wzorki na wierzchu.
Białka ubijamy na sztywno.
Następnie masę łączymy z serem i mąką ziemniaczaną.
Pozostała polewę zostawiamy do polania ciasta.
Wyrównujemy powierzchnię masy serowej i wstawiamy do piekarnika na 30 - 35 minut w temp 175 stopni.
Po wyciągnięciu i wystudzeniu polewamy 1/3 częścią polewy.
Ja posypałam dodatkowo wiórkami kokosowymi.
Tak wygląda w przekroju.