Przepis i sposób przygotowania na: sernik na jabłkowo-orzechowo-biszkoptowym spodzie...
Kroki postępowania
żółtka utrzeć z cukrami mikserem na kogel mogel
jabłka kisielowe: 10 sztuk jabłek + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki cukru + 1 opakowanie kisielu cytrynowego
obrane orzechy laskowe na patelni podprażyć i w rozdrabniaczu je rozdrobnić
jabłka obrane ze skóry zetrzeć na tarce grubsze oczka i z dodatkiem wody, cukru z 5 minut je pogotować mieszając - na koniec wsypać kisiel i szybko mieszając zagęścić
na do blaszki rozłożyć z 3/4 opakowania biszkoptów - rozłożyć jabłka kisielowe i resztę biszkoptów - posypać orzechami
dodać pianę i na wolnych obrotach miksera powolnym ruchem mieszając połączyć z masą sernikową
piec w 200C około 40-45 minut