Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z bajaderkami
Kroki postępowania
Do spodu i bajaderek użyłam ciasta kakaowego, każde typu murzynek będzie dobre. Ciasto zmiksować w rozdrabniaczu na okruchy. Dodać roztopione masło i zmiksować.
![Krok 1 - Sernik na zimno z bajaderkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-bajaderkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik na zimno z bajaderkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-bajaderkami2-2.jpg)
Bajaderki:
Do rondelka wlać śmietankę, dodać krem czekoladowy (typu nutella), mieszać podgrzewając na małym ogniu aż powstanie jednolita masa.
![Krok 3 - Sernik na zimno z bajaderkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-bajaderkami3-2.jpg)
Ciasto zmiksować w rozdrabniaczu (odłożyć 2-3 łyżki okruchów do posypania wierzchu ciasta). Wlać masę z rondelka, wymieszać dokładnie. Wstawić na godzinę do lodówki.
![Krok 4 - Sernik na zimno z bajaderkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-bajaderkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik na zimno z bajaderkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-bajaderkami5-2.jpg)
Następnie w 1/4 szklanki wrzątki rozpuścić żelatynę. Odstawić do ostudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym. Wlewać powoli żelatynę cały czas miksując. Na koniec dodać ubitą śmietankę, delikatnie wymieszać.
![Krok 6 - Sernik na zimno z bajaderkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-bajaderkami6-2.jpg)
![Krok 7 - Sernik na zimno z bajaderkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-bajaderkami7-2.jpg)
Oprószyć odłożonymi okruszkami, pokroić w trójkąty i podawać
![Krok 8 - Sernik na zimno z bajaderkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-bajaderkami8-2.jpg)