Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z galaretką
Każdą galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody i wylać do płaskiego naczynia. Po ostudzeniu, gdy galaretki zastygną pokroić je nożem w kostkę.
Tortownicę o średnicy 18 cm. wyłożyć folią aluminiową. Na dnie ułożyć biszkopty.
W misce umieścić sery i cukry, zmiksować na gładką masę, dodać ostudzoną rozpuszczoną żelatynę i ponownie dokładnie zmiksować.
Do tortownicy wylać połowę masy serowej, wyłożyć galaretkę (zostawić trochę do ozdobienia wierzchu) i ponownie masę serową. Udekorować wierzch pozostałą galaretką. Sernik schłodzić w lodówce.
Smacznego :)
Każdą galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody i wylać do płaskiego naczynia. Po ostudzeniu, gdy galaretki zastygną pokroić je nożem w kostkę.
Tortownicę wyłożyć folia aluminiową. Na dnie ułożyć biszkopty.
W misce umieścić sery i cukry, zmiksować na gładką masę, dodać ostudzoną rozpuszczoną żelatynę i ponownie dokładnie zmiksować.
Do tortownicy wylać połowę masy serowej, wyłożyć galaretkę (zostawić trochę do ozdobienia wierzchu) i ponownie masę serową. Udekorować wierzch pozostałą galaretką. Sernik schłodzić w lodówce.
Smacznego :)