Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z galaretką porzeczkową
Kroki postępowania
Następnie przecedzić. owoce dobrze wycisnąć aby puściły cały sok. Wysłodki wyrzucić a do soku dodać żelatynę. Podgrzać ale nie gotować. Przelać do szklaneczek lub do jednej większej miski. Schłodzić a następnie włożyć do lodówki aby galaretka stężała.
![Krok 1 - Sernik na zimno z galaretką porzeczkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-galaretka-porzeczkowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik na zimno z galaretką porzeczkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-galaretka-porzeczkowa2-2.jpg)
Dodać do masy biały zmielony ser. Wlać amaretto i wymieszać.
Na koniec wlać schłodzona żelatynę.
Dobrze wymieszaną masę wlać na galaretkę i wstawić całość ponownie do lodówki.
![Krok 3 - Sernik na zimno z galaretką porzeczkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-galaretka-porzeczkowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik na zimno z galaretką porzeczkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-galaretka-porzeczkowa4-2.jpg)