Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z rabarbarem
Przepis na:
- sernik na zimno
- ciasto z rabarbarem
- deser z rabarbarem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik na zimno z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-rabarbarem13-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik na zimno z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-rabarbarem14-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik na zimno z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-rabarbarem15-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik na zimno z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-rabarbarem16-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik na zimno z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-rabarbarem17-2.jpg)
Sernik na zimno z rabarbarem to smaczny deser, który idealny jest na okazję imprez rodzinnym lub towarzyskich spotkań.
mąka pszenna | 2,5 szkl |
margaryna | 25 dag |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
żółtko jajek | 5 szt |
cukier puder | 3 łyżki |
rabarbar | 30 dag |
cukier puder | 2 łyżki |
woda | 1 łyżka |
ser biały | 1 kg |
jajko | 6 szt |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier | 1/3 szkl |
śmietana 30% | 300 ml |
cukier puder | 2 łyżki |
Przepis na:
Sernik najlepiej podawać na zimno.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: