Przepis i sposób przygotowania na: Sernik o smaku pomarańczy
Z podanych składników zagniatamy ciasto,wylepiamy dno tortownicy, nakłuwamy widelcem i wylewamy masę serową. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temp. 200 stopni.
masło | 100 g |
cukier puder | 1 szkl. |
jajko | 4 szt |
budyń śmietankowy | 1 op na 3/4 l |
otarta skórka z pomarańczy | |
sok z pomarańczy | |
ciasto na spód | |
mąka tortowa | 1 szkl. |
masło | 125 g |
żółtko jajek | 2 szt |
cukier puder | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 op |
twaróg | 700 (półtłusty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: