Przepis i sposób przygotowania na: sernik pod białą chmurką
Kroki postępowania
![Krok 1 - sernik pod białą chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-pod-biala-chmurka1-2.jpg)
![Krok 2 - sernik pod białą chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-pod-biala-chmurka2-2.jpg)
Rodzynki (garść) zalać wrzątkiem i odcedzić.
![Krok 3 - sernik pod białą chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-pod-biala-chmurka3-2.jpg)
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, 45 minut.
![Krok 4 - sernik pod białą chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-pod-biala-chmurka4-2.jpg)
![Krok 5 - sernik pod białą chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-pod-biala-chmurka5-2.jpg)
ser biały | 1 kg |
budyń śmietankowy | 2 szt. |
mleko 2% | 2 szkl. |
cukier waniliowy | 1 op |
cukier | 1 szkl. |
jajko | 2 szt. |
żółtko jajek | 3 szt. |
olej | 1/2 szkl. |
mąka pszenna | 2 szkl. |
żółtko jajek | 3 szt. |
margaryna | 1/2 kostki |
cukier | 6 łyżek |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: