Przepis i sposób przygotowania na: Sernik truflowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik truflowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-truflowy1-2.jpg)
Masa serowa: masło ucieramy na puch, następnie dodajemy po 1 (max 2) łyżce sera i ucieramy do połączenia składników. Postępujemy tak do zużycia całego kilograma sera. Do masy dodajemy żółtka, 2 łyżki cukru i ostudzoną masę truflową. Miksujemy na wolnych obrotach do dokładnego połączenia składników. Z pozostałych białek ubijamy pianę, pod koniec dodając pozostałe 2 łyżki cukru. Ubijamy aż cukier się rozpuści, a piana będzie gładka i lśniąca. Gdy tak się stanie dodajemy pianę do masy serowo-truflowej i mieszamy łyżką ostrożnie, aby składniki się połączyły, a masa nie napowietrzyła.
![Krok 2 - Sernik truflowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-truflowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik truflowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-truflowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik truflowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-truflowy4-2.jpg)