Przepis i sposób przygotowania na: sernik w kokilkach
Kroki postępowania
Schładzamy w zamrażarce minimum 30 minut. Po tym czasie ścieramy na tarce oba ciasta zakrywając dno kokilek. Pozostaw trochę ciasta na wierzch sernika.
mąka pszenna | 1,5 szkalnki |
cukier | 3 łyżki |
masło lub margaryna | 70 gram |
proszek do pieczenia | 1 płaska łyżeczka |
żółtko jajek | 2 |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
ser na sernik | 0,5 kg |
jajko | 3 |
margaryna | 75 gram |
cukier | 0,5 szklanki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
sok z cytryny | 0,5 sztuki + starta skórka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: