Przepis i sposób przygotowania na: Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami (na zimno)
Kroki postępowania
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.
![Krok 1 - Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami (na zimno) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-waniliowo-wisniowy-z-delicjami-na-zimno-1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami (na zimno) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-waniliowo-wisniowy-z-delicjami-na-zimno-2-2.jpg)
Ubitą śmietankę wymieszać z cukrem i nadal miksując - z serkiem waniliowym (dodawać go po jednej łyżce).
Na końcu masę dokładnie połączyć z przestygniętą żelatyną.
(Uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami masy.)
![Krok 3 - Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami (na zimno) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-waniliowo-wisniowy-z-delicjami-na-zimno-3-2.jpg)
(Nie musi być mocno stężała).
Za pomocą czubka noża zrobić małe otworki, tak aby galaretka w nie spłynęła.
Całość równomiernie obsypać pokruszonymi ciastkami i obłożyć delicjami.
![Krok 4 - Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami (na zimno) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-waniliowo-wisniowy-z-delicjami-na-zimno-4-2.jpg)
(U mnie było gotowe już po kilku godzinach.)
![Krok 5 - Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami (na zimno) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-waniliowo-wisniowy-z-delicjami-na-zimno-5-2.jpg)