Przepis i sposób przygotowania na: Sernik waniliowy z czekoladową kratką
Kroki postępowania
W misce zmiksować jajka z cukrem (około 2 minuty mikserem), dodać śmietanę, twaróg, a na koniec przesiany przez sitko budyń i wyskrobane ziarenka z laski wanilii, dokładnie wymieszać.
![Krok 1 - Sernik waniliowy z czekoladową kratką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-waniliowy-z-czekoladowa-kratka1-2.jpg)
Piec w kąpieli wodnej*w 230oC przez 15 minut, następnie temperaturę piekarnika zmniejszyć do 120oC i piec kolejne 60 minut. Na koniec pieczenia wymieszać śmietanę z cukrem pudrem, wyjąć sernik z piekarnika na wierzchu rozprowadzić masę śmietanową i zapiekać kolejne 10 minut. Wyłączyć piekarnik i nie otwierając drzwiczek ostudzić sernik.
![Krok 2 - Sernik waniliowy z czekoladową kratką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-waniliowy-z-czekoladowa-kratka2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik waniliowy z czekoladową kratką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-waniliowy-z-czekoladowa-kratka3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik waniliowy z czekoladową kratką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-waniliowy-z-czekoladowa-kratka0-2.jpg)