Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z białą czekoladą
Kroki postępowania
Białka ubić z cukrem dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec. Piec w temperaturze 160 – 170ºC przez około 35–40 minut lub do tzw. suchego patyczka.
![Krok 1 - Sernik z białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-biala-czekolada5-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik z białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-biala-czekolada6-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik z białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-biala-czekolada7-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik z białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-biala-czekolada8-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik z białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-biala-czekolada9-2.jpg)
Żelatynę zalać mlekiem poczekać aż napęcznieje następnie podgrzać i roztopić. Ostudzoną wlać do masy serowej.
![Krok 6 - Sernik z białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-biala-czekolada10-2.jpg)
Masę wylać na biszkopt, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.
![Krok 7 - Sernik z białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-biala-czekolada11-2.jpg)