Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami
Kroki postępowania
2. W czasie, gdy ciasto chłodzi się w lodówce, zabieramy się za zrobienie masy serowej. Wszystkie składniki do jej przygotowania MUSZĄ być w temp. pokojowej. Do dużej miski oddzielamy żółtka od białek, dodajemy do nich cukier puder i masło, a następnie ubijamy na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodajemy po 1 łyżce zmielonego sera oraz olejek śmietankowy. Gdy masa jest już jednolita, wsypujemy budyń i mąkę krupczatkę. Całość mieszamy.
3. Ciasto, które chłodziliśmy w lodówce wyjmujemy i wylepiamy nim dno blachy o wymiarach ok 24 x 35 cm, a następnie nakłuwamy widelcem.
![Krok 1 - Sernik z brzoskwiniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami107-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik z brzoskwiniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami108-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik z brzoskwiniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami109-2.jpg)
SMACZNEGO :-)
![Krok 4 - Sernik z brzoskwiniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami110-2.jpg)