Przepis i sposób przygotowania na: \"Sernik z Brzoskwiniami\"
3 szklanki mąki
5 żółtek
1 margaryna
1 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ze składników na ciasto zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część włożyć do zamrażarki
Masa serowa:
wiadereczko sera mielonego
3 kostki margaryny
3 jaja
olejek cytrynowy lub śmietankowy
3 szklanki cukru
budyń śmietankowy (bez cukru)
Ser, roztopioną margarynę i pozostałe produkty zmiksować. Na blachę posmarowaną tłuszczem wyłożyć ciasto. Na ciasto kłaść masę serową. Na ser położyć pokrojone w dowolny sposób brzoskwinie. Na to pianę ubitą z 5 białek, ¾ szklanki cukru i kiślu czerwonego. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki. Piec na złoty kolor. ok 1,5 godziny