Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami
Kroki postępowania
-Masło 170gram
-Margaryna 75gram
-Cukier puder 3 łyżki
-Żółtka 5 sztuk
-Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
-Mąka pszenna 3 szklanki
Wszystko zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. (moja aż się uśmiecha ;) )
3. Brzoskwinie odsączamy na sitku i dzielimy na ćwiartki.
-Twaróg sernikowy 1kg
-Mąka ziemniaczana 2 łyżki (czubate)
-Masło 100gram
-Margaryna 25gram
-Cukier 3/4szklanki
-Jaja 3 sztuki
Jaja ucieramy z cukrem i dodajemy masło (dobrze jest je wcześniej wyciągnąć z lodówki aby nieco zmiękło).
8. Na masę wykładamy ćwiartki brzoskwiń. Układamy ich tyle ile tylko chcemy :) Mi wystarczyła 1 puszka, ponieważ nie lubię jak brzoskwinię dominują nad smakiem sera.