Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie
Kroki postępowania
- Masło 200gram
- Margaryna 40gram
- cukier puder 3 łyżki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- mąka pszenna 3 szklanki
- żółtka 5 sztuk (białka zostawiamy, przydadzą się później)
Wszystkie składniki razem zagniatamy do uzyskania jednolitej masy, dzielimy na dwie równe części (zagniatamy w kulki) aby było nam później wygodniej ścierać na tarce. Chowamy do woreczka i wstawiamy do zamrażarki na 1-2 godziny.
![Krok 1 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie10-2.jpg)
2.1 Jaja (3 sztuki) ucieramy z 3/4 szklanki cukru na jednolitą w miarę
puszystą masę.
![Krok 2 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie11-2.jpg)
ucieramy do uzyskania jednolitej masy.
![Krok 3 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie8-2.jpg)
puszysty ale nie można przesadzić z ilością).
![Krok 4 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie9-2.jpg)
we wiaderku, trzeba wcześniej dwukrotnie zmielić).
![Krok 5 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie7-2.jpg)
Wszystko ponownie miksujemy aż do całkowitego pozbycia się grudek.
Obie masy są już gotowe więc odkładamy je na bok.
![Krok 6 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie6-2.jpg)
Do białek, które zostały nam na początku dodajemy 3/4 szklanki cukru
oraz szczyptę soli. Wszystko razem ubijamy do uzyskania jednolitej,
puszystej masy. Masa powinna być lekko szklista (podobna jak na bezy).
![Krok 7 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie4-2.jpg)
Gdy ciasto już nam się dobrze zamrozi ścieramy je na tarce o grubych
oczkach. Ważne byśmy zrobili to bezpośrednio przed nakładaniem aby nie
zbiło się w bryłę.
![Krok 8 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie5-2.jpg)
5.1 Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na dno wysypujemy połowę
kruchego ciasta.
![Krok 9 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie3-2.jpg)
ciemną warstwę z serem. Nakładamy ostrożnie aby się ze sobą nie
zmieszały.
![Krok 10 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie2-2.jpg)
Na brzoskwinie nakładamy całą piankę, którą ubiliśmy z białek i cukru.
![Krok 11 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie1-2.jpg)
6. Pieczemy 60-70 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
SMACZNEGO :)
![Krok 12 - Sernik z brzoskwiniami w dwukolorowej odsłonie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-brzoskwiniami-w-dwukolorowej-odslonie0-2.jpg)