Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czerwoną porzeczką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-czerwona-porzeczka1-2.jpg)
Ser przekręcić przez maszynkę.
![Krok 2 - Sernik z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-czerwona-porzeczka2-2.jpg)
Śmietanę ubić na puszysto.
![Krok 3 - Sernik z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-czerwona-porzeczka4-2.jpg)
Masło utrzeć z cukrem pudrem , cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, ucierać. Następnie dodawać kolejno, jajka, ser, budyń ciągle ucierać.
![Krok 4 - Sernik z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-czerwona-porzeczka3-2.jpg)
Ubitą śmietanę dodać do masy, wymieszać.
![Krok 5 - Sernik z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-czerwona-porzeczka5-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-czerwona-porzeczka6-2.jpg)
Porzeczki przykryć drugą połową masy.Sernik wstawić do piekarnika na 70 min. Piec w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem i udekorować porzeczkami.
![Krok 7 - Sernik z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-czerwona-porzeczka7-2.jpg)