Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z galaretką cytrynową.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik z galaretką cytrynową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka-cytrynowa.1-2.jpg)
2.
Przygotować formę o rozm. 20X32 cm, posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Ciasto wlać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
![Krok 2 - Sernik z galaretką cytrynową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka-cytrynowa.2-2.jpg)
Ser przekręcić przez maszynkę.
![Krok 3 - Sernik z galaretką cytrynową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka-cytrynowa.3-2.jpg)
Utrzeć w mikserze z sokiem cytryny i cukrem.
![Krok 4 - Sernik z galaretką cytrynową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka-cytrynowa.4-2.jpg)
Śmietanę ubić z fixem.
![Krok 5 - Sernik z galaretką cytrynową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka-cytrynowa.5-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik z galaretką cytrynową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka-cytrynowa.6-2.jpg)
7.
Następnie dwie galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy galaretki zaczną tężeć, polać placek i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Wiórka uprażyć na patelni na złoty kolor, wystudzić. Zastygnięty placek posypać uprażonymi wiórkami.
![Krok 7 - Sernik z galaretką cytrynową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka-cytrynowa.7-2.jpg)