Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z gruszkami
Kroki postępowania
Do mąki wsypujemy proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, 0,5 szklanki białego cukru, dodajemy 2 jaja, żółtko i miękką margarynę ze smalcem. Ugniatamy ciasto i rozprowadzamy na blasze (wyłożoną pergaminem).
Masa serowa:
Ser mielimy, dodajemy 2 jaja, żółtko, budyń sypki, aromat i szklankę cukru. Miksujemy, aby uzyskać gładką konsystencję.
Ser przekładamy na ciasto, następnie układamy pokrojone gruszki i pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
![Krok 1 - Sernik z gruszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-gruszkami26-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik z gruszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-gruszkami27-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik z gruszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-gruszkami28-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik z gruszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-gruszkami25-2.jpg)