Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kokosem i mango
Mąke siekamy nożem wraz z masłem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarze blaszki.
Rozwałkowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min.
Masa serowa:
Wszystkie składniki oprócz budyniu umieszczamy w misce i miksujemy aż powstanie jednolita masa. Następnie dodajemy budyń i mieszamy masę łyżką.
Mango odcedzamy na sitku i kroimy w kostkę lub cząstki. Podpieczony spod posypujemy bułką tartą. Na cieście układamy mango i wylewamy gotową masę serowa.
Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 1h 15 min. Przez pierwsze 15 min pieczemy w temperaturze 170 stopni, następnie temperaturę obniżamy do 150 stopni.
Kokosowa kruszonka:
Składniki kruszonki łączymy opuszkami palców i posypujemy nią ciasto po 30 min pieczenia.
Upieczony sernik chłodzimy. Następnie posypujemy cukrem pudrem.