Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kruszonką i brzoskwiniami.
3 szklankę mączki ziemniaczanej.
3 łyżki cukru.
5 żółtek(białka zostaw do masy bazowej).
Kostka palmy.
3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa twarogowa-składniki:
1 kg.twarogu
puszka brzoskwiń
2 jajka
15 dag. cukru(6 łyżek czubatych)
budyń śmietankowy
1/2 kostki margaryny
Masa bazowa-składniki:
5 białek
20 dag.cukru(8 czubatych łyżek)
1 żółty kisiel
Ciasto:Składniki zagnieść.Ciasto podzielić na pół.Jedną część włożyć do lodówki,drugą
włożyć na blachę i piec 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa twarogowa:Palmę utrzeć z cukrem i powoli dodawać jajka,twaróg,budyń suchy.
Masę nałożyć na podpieczone ciasto i przykryć pokrojonymi w plastry brzoskwiniami.
Masa bazowa:Białka z cukrem i kisielem.Pianę rozsmarować na sernik.Wierzch posypać startym ciastem z lodówki.
Piec 1,5 godz. w temperaturze 180 stopni.