Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z łososiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik z łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-lososiem1-2.jpg)
Gotową rybę wyciągamy, zdejmujemy skórkę i studzimy.
![Krok 2 - Sernik z łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-lososiem2-2.jpg)
Na oleju, który został po smażeniu łososia przysmażamy cebule i marchew do miękkości. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Miękkie warzywa zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy.
Ser gouda ścieramy na tarce o grubych oczkach
![Krok 3 - Sernik z łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-lososiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik z łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-lososiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik z łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-lososiem5-2.jpg)
Upieczony dokładnie studzimy. Najlepiej pozostawić na noc.
Ostudzony dekorujemy.
WYKOŃCZENIE: Ser wraz z mlekiem miksujemy by uzyskać smarowną masę. Doprawimy go do smaku. Gotowy rozsmarowujemy na serniku. Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim sernik. Dodatkowo całość dekorujemy pokrojonymi rzodkiewkami. Sernik można podawać!
![Krok 6 - Sernik z łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-lososiem6-2.jpg)