Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z mango
Kroki postępowania
Spód: herbatniki zmiksować w rozdrabniaczu, dodać rozpuszczone masło i wymieszać.
![Krok 1 - Sernik z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-mango1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-mango2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-mango3-2.jpg)
Do mango wbić całe jajka, wsypać cukier i zmiksować.
![Krok 4 - Sernik z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-mango4-2.jpg)
Wsypać obie mąki i dodać twaróg. Zmiksować ale nie ubijać.
![Krok 5 - Sernik z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-mango5-2.jpg)
Masę wlać na schłodzony spód. Wstawić do większej blaszki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Wlać wrzątek do 1/3 wysokości tortownicy. Po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 i piec jeszcze 40 minut. Wystudzić i schłodzić całą noc w lodówce.
![Krok 6 - Sernik z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-mango6-2.jpg)
Tuż przed podaniem sernik udekorować mango, pokrojonym w długie paseczki
![Krok 7 - Sernik z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-mango7-2.jpg)