Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z masą kajmakową
Kroki postępowania
Do miski przekładamy składniki ciasta. Zagniatamy je
![Krok 1 - Sernik z masą kajmakową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-kajmakowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik z masą kajmakową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-kajmakowa2-2.jpg)
W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. W dalszej kolejności dodajemy ser. Całość miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Następnie dodajemy masę kajmakową.
![Krok 3 - Sernik z masą kajmakową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-kajmakowa3-2.jpg)
W oddzielnej misce ubijamy pianę z białek. Gotową pianę łączymy z przygotowaną masą serową.
![Krok 4 - Sernik z masą kajmakową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-kajmakowa4-2.jpg)
Upieczony studzimy.
Na zimny wylewamy śmietankę, którą dekorujemy wiórkami czekoladowymi.
![Krok 5 - Sernik z masą kajmakową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-kajmakowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik z masą kajmakową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-kajmakowa6-2.jpg)