Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z masą makową i kawałkami czekolady
Kroki postępowania
Do misy miksera włożyć ser, maizenę i skórkę pomarańczową. Ucierać przez około 2 - 3 minuty na niskich obrotach miksera, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując na małych obrotach (starając się nie napowietrzać masy przez zbyt szybkie i długie miksowanie). Wbijać kolejno jajka miksując krótko po każdym dodanym jajku. Na koniec wymieszać z likierem pomarańczowym, ekstraktem z wanilii i śmietanką. Masę wyłożyć do tortownicy.
![Krok 1 - Sernik z masą makową i kawałkami czekolady foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-makowa-i-kawalkami-czekolady1-2.jpg)
Masę makową wykładać na masę serową po 1 - 2 łyżki.
![Krok 2 - Sernik z masą makową i kawałkami czekolady foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-makowa-i-kawalkami-czekolady2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik z masą makową i kawałkami czekolady foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-makowa-i-kawalkami-czekolady3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik z masą makową i kawałkami czekolady foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-makowa-i-kawalkami-czekolady4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik z masą makową i kawałkami czekolady foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-masa-makowa-i-kawalkami-czekolady5-2.jpg)