Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej
Kroki postępowania
Na patelni lub w rondelku należy roztopić masło, wsypać bułkę tartą, cukier oraz sól.
Całość mieszać do momentu delikatnego zarumienienia się bułki i następnie wklepać (ugniatając) w dno tortownicy wysłanej papierem do pieczenia.
![Krok 1 - Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-palonym-maslem-na-spodzie-z-bulki-tartej-1-2.jpg)
Ostudzić.
![Krok 2 - Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-palonym-maslem-na-spodzie-z-bulki-tartej-2-2.jpg)
Na końcu masę zmiksować z przestudzonym masłem i przelać na spód z bułki tartej.
![Krok 3 - Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-palonym-maslem-na-spodzie-z-bulki-tartej-3-2.jpg)
Gotowe ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka, a następnie schłodzić w lodówce.
Udekorować według uznania.
![Krok 4 - Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-palonym-maslem-na-spodzie-z-bulki-tartej-4-2.jpg)