Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik z wiśniami.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jajko 4 szt
cukier 1,5 szkl
budyń waniliowy 1 opakowanie
masło 100 gr
sól
Ciasto:
mąka pszenna 2 szkl
cukier puder 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 150 gr
kakao 3 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z wiśniami.

1.
Składniki na ciasto zagnieść ,Ciasto podzielić na 2 części większą i mniejszą,większą rozłożyć na blaszce o wymiarach 24/36 wyłożonej papierem do pieczenia .Ciasto ponakłówac widelcem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiec około 15 min.Po upieczeniu wystudzić. Mniejszą cześć ciasta zwinąć w folie spożywczą i włożyć do zamrażarki
2.
Masa serowa; Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, żółtka utrzeć z cukrem dodać roztopione ale wystudzone masło,zmiksować na puszystą masę,do masy dodać ser i budyń waniliowy dalej miksować.Na sam koniec dodać ubite na sztywno białka delikatnie wymieszać drewnianą łyżką do połączenia sie białek z masą serową.
3.
Mase serową przelać na podpieczone ciasto, na masę serową poukładać wiśnie na wiśnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażarki.Ciasto włożyć do piekarnika i piec 50 - 60 min w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2017 00:20
Dobry sernik.
Bożena Matuszczyk 24.01.2017 21:42
Miło mi i dziekuje;)
Konczi 23.01.2017 22:38
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak