Przepis i sposób przygotowania na: Sernik "Zwiastun wiosny "
Kroki postępowania
Pomału wsypujemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia.
Masę dzielimy na 2 równe części .
![Krok 1 - Sernik "Zwiastun wiosny " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zwiastun-wiosny1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik "Zwiastun wiosny " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zwiastun-wiosny2-2.jpg)
Wyjmujemy i studzimy.
![Krok 3 - Sernik "Zwiastun wiosny " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zwiastun-wiosny3-2.jpg)
Wsypujemy mąkę ziemniaczaną, a na koniec wlewamy cienkim strumieniem roztopiona margarynę .
Masę serową dzielimy na 2 części .
![Krok 4 - Sernik "Zwiastun wiosny " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zwiastun-wiosny4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik "Zwiastun wiosny " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zwiastun-wiosny5-2.jpg)
Pieczemy kolejno po 40 - 45 minut w temp. 175 stopniach C.
Zostawiamy na 10 minut każdy, w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
![Krok 6 - Sernik "Zwiastun wiosny " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zwiastun-wiosny6-2.jpg)
![Krok 7 - Sernik "Zwiastun wiosny " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zwiastun-wiosny7-2.jpg)
Gdy masa się zagotuje wyłączamy gaz i wsypujemy do niej galaretki.
Mieszamy by się dokładnie rozpuściły.
Sernik na zielonym biszkopcie wkładamy do blaszki w której się piekł.
Przelewamy lekką tężejącą masę brzoskwiniową na niego Przykrywamy jasnym biszkoptem z sernikiem czekoladowym.
Lekko dociskamy i chłodzimy 30 minut w lodówce.
![Krok 8 - Sernik "Zwiastun wiosny " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zwiastun-wiosny8-2.jpg)
Bitą śmietanę miksujemy z mlekiem.
Zimną galaretkę przelewamy do śmietany i miksujemy.
![Krok 9 - Sernik "Zwiastun wiosny " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zwiastun-wiosny9-2.jpg)
Chłodzimy 3 godziny w lodówce.
Dowolnie dekorujemy,ja użyłam żółte wiórka kokosowe.
![Krok 10 - Sernik "Zwiastun wiosny " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zwiastun-wiosny10-2.jpg)