Przepis i sposób przygotowania na: Seromakowiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Seromakowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seromakowiec1-2.jpg)
![Krok 2 - Seromakowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seromakowiec2-2.jpg)
![Krok 3 - Seromakowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seromakowiec3-2.jpg)
Mniejszą część masy serowej mieszam z makiem i tartymi jabłkami, przekładam na ciasto w blaszce,
![Krok 4 - Seromakowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seromakowiec4-2.jpg)
![Krok 5 - Seromakowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seromakowiec5-2.jpg)
mąka pszenna | 300 g |
masło | 200 g |
cukier | 100 g |
żółtko jajek | 3-4 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
twaróg | 1250 g |
masło | 200 g |
jajko | 8 sztuk |
cukier | 250 g |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
mak | 250 g |
kasza manna | 2-3 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jabłka | 2-3 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: