Przepis i sposób przygotowania na: Sero-orzechowiec z masą krówkową
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sero-orzechowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seroorzechowiec-z-masa-krowkowa3-2.jpg)
![Krok 2 - Sero-orzechowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seroorzechowiec-z-masa-krowkowa2-2.jpg)
Do mąki dodać 2 żółtka, po 150 g cukru pudru i masła, śmietanę 18%, zmielone orzechy i proszek do pieczenia.
![Krok 3 - Sero-orzechowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seroorzechowiec-z-masa-krowkowa1-2.jpg)
Szybko zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie ciasto wyjąć i podzielić na trzy równe części. Pierwszą część ciasta orzechowego cienko rozwałkować, wyłożyć na dno kwadratowej tortownicy. Nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC. W podobny sposób postąpić z pozostałymi częściami ciasta.
![Krok 4 - Sero-orzechowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seroorzechowiec-z-masa-krowkowa8-2.jpg)
![Krok 5 - Sero-orzechowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seroorzechowiec-z-masa-krowkowa9-2.jpg)
![Krok 6 - Sero-orzechowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seroorzechowiec-z-masa-krowkowa6-2.jpg)
![Krok 7 - Sero-orzechowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seroorzechowiec-z-masa-krowkowa7-2.jpg)
![Krok 8 - Sero-orzechowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seroorzechowiec-z-masa-krowkowa5-2.jpg)
![Krok 9 - Sero-orzechowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seroorzechowiec-z-masa-krowkowa4-2.jpg)
![Krok 10 - Sero-orzechowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/seroorzechowiec-z-masa-krowkowa0-2.jpg)