Przepis i sposób przygotowania na: Serowa strucla z cytrynową nutką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Serowa strucla z cytrynową nutką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowa-strucla-z-cytrynowa-nutka3-2.jpg)
25 dag półtłustego twarogu,
żółtko,
1/2 szkl. cukru,
cukier waniliowy,
25 g margaryny,
skórka z cytryny i sok z 1/2 cytryny.
Wszystko rozgnieść łyżką, nałożyć na środek strucli. Złożyć na pół, brzegi podwinąć pod spód. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem i natłuszczonej. Odstawić na pół godz.
![Krok 2 - Serowa strucla z cytrynową nutką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowa-strucla-z-cytrynowa-nutka2-2.jpg)
1/2 szkl. mąki pszennej,
2 łyżki cukru,
cukier waniliowy,
30 g stopionego masła,
białko,
łyżka mleka.
Ciasto na środku naciąć wzdłuż prawie do samej blaszki. Białko rozkłócić z mlekiem, posmarować struclę. Resztę składników rozgnieść palcami, kruszonką posypać wierzch ciasta.
![Krok 3 - Serowa strucla z cytrynową nutką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowa-strucla-z-cytrynowa-nutka1-2.jpg)
![Krok 4 - Serowa strucla z cytrynową nutką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowa-strucla-z-cytrynowa-nutka0-2.jpg)