Przepis i sposób przygotowania na: Serowe cappuccino
Kawę rozpuszczalną zalewamy 0,5 szkl gorącej wody , dodajemy mleko i dokładnie mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl ( nie więcej ) gorącej wody , dokładnie mieszamy i odtawiamy do przestudzenia.
Blachę ( u mnie 20×24 ) wykładamy folią spożywczą.
Na dnie układamy zanurzane w kawie biszkopty.
Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę.
Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka.
Łyżka po łyżce dodajemy ser biały , a następnie wsypujemy mleko w proszku – dokładnie miksujemy.
Dodajemy żelatynę i jeszcze raz mieszamy.
Masę wylewamy na blachę , wygładzamy wierzch.
Przykrywamy kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej całą noc ).
Po zastygnięciu posypujemy obficie cukrem pudrem i kakaem.
Smacznego!